פניה למוקד מוקד נגישות

מחלקת החינוך -מידעון המועצה לסיכום הפעילות – פברואר 2022

כפר הסטודנטים קדמה באלמוג משתפים אתכם (כתבה: תשורה לוי, סטודנטית בכפר)

עברנו תקופת מבחנים וחופשת סמסטר מאז הפעם האחרונה שצצנו כאן בדפים- ובינתיים התחדש הכפר:

יש לנו את מוריה, מנהלת כפר מעולה והצטיידנו באנשים מובחרים ונשים מוצלחות לעשות את השנה המטורפת הזאת ל- "וואו" אחד גדול.

אז מה עבר עלינו בתקופה האחרונה?

פתחנו את השנה בניקיון שוצף של המצפה המתוק שליד הבית שלנו - יום שישי, שמש - אנחנו לא צריכים יותר. כדי להודיע שחזרנו מתקופת קורונה ארוכה ערכנו ערב חגיגי בקאמל בר, עם הופעה משוגעת של "הבוסתן" יחד עם מדורה, מטבלים, תפוחי אדמה ובטטה מנצנצים. עוד הזדמנות להגיד תודה לאופיר ולבוסתן, על ערב מאוד מיוחד. כבר חזרנו לילדי הפר״ח האהובים שלנו ברחבי המועצה, לשחק, לפגוש, ללמוד איתם ביחד חברות ושפה מדברית וגם קצת מתמטיקה ואנגלית.

נפגשנו עם ראש המועצה שלנו יחד עם קומונת הש"ש המתוקים מבית הערבה, שסיפר לנו ונתן לנו עוד רקע לשייכות שלנו לכאן! תודה לראש המועצה וללירון דוברת המועצה.

 

דבר נוסף, אנחנו מעלים תכנים שיוכלו לעניין רבים מכם ולהשאיר אתכם כמה שיותר מעודכנים ברשתות החברתיות! נשמח שתעשו לנו לייק בדף הפייסבוק ולעשות לנו לייק פולואו באינסטגרם  שלנו 

 

ניפגש בחודש הבא!


פורום מדריכי הנוער, מפגשי החודש

החודש קיימנו שני מפגשים בפורום מדריכי הנוער הנודד שלנו:

בתחילת החודש נפגשנו ביישוב אבנת, במועדון הנוער. קיימנו שיחה עם דבורה וייס תושבת היישוב שהיא גם הרכזת החברתית בחטיבת הביניים של תיכון עין גדי ומחנכת כיתה ז'. בשיחה דיברנו על חשיבות מעורבות חברתית לנוער במסגרת ביה"ס ואיך ניתן לשלב פעילות זו עם הפעילות הבלתי פורמלית ביישובים. כמו כן, סיפרה לנו דבורה על תוכנית שנת מצווה של ביה"ס, איך היא פועלת וסיכמנו על שיתופי פעולה בתוכנית במסגרת פעילות היישובים. לאחר המפגש עם דבורה, אברהם וקיילה מדריכי הנוער ביישוב ערכו לנו סיור במוקדי הנוער ביישוב וסיפרו על ההתמודדות שלהם עם פעילות הנוער ביישוב.

בהמשך החודש, הפורום התקיים במועדון הנוער בקיבוץ קלי"ה. במסגרת המפגש נפגשו מדריכי הנוער עם שני "פקחני הנוער", שוטרים ממחלק הנוער של תחנת המשטרה במעלה אדומים. במפגש המיוחד, סיפרו לנו השוטרים על התהליך אותו עוברים הנערים מהרגע שהם מגיעים לחקירה ועד הרגע בו עוזרים להם לחזור למוטב. מדריכי הנוער סיפרו לשוטרים על תרבות הנוער במרחב מגילות והמורכבות של האזור שלנו. לאחר המפגש המיוחד עם פקחני נוער, ניב ושיר מדריכות הנוער ערכו לנו סיור במועדוני הנוער והילדים ובמוקדי הנוער ביישוב והכירו לנו את המורכבות עימה מתמודדים בני הנוער בקיבוץ.

 


שירות פסיכולוגי חינוכי
לשירות הפסיכולוגי-חינוכי של מגילות, הצטרף לפני כחודשיים פסיכולוג חדש בשם שימי הורוויץ. שימי נותן שירות פסיכולוגי בבית הספר מגילות הן ברמה המערכתית והן ברמה הפרטנית. נאחל לו הצלחה רבה!

בנוסף, כמדי חודש, התכנס פורום הגננות המועצתי בהובלת מנהלת השפ"ח. הפורום היה מלמד ומלא תוכן רלוונטי להתנהלות בהמשך.


פורום מנהלות החינוך

החודש התכנס פורום מנהלות חינוך ביישוב אבנת למפגש החודשי הקבוע. במסגרת המפגש שיתפו המנהלות את התוכניות החינוכיות שפועלות ביישובים, תוכניות חינוכיות עתידיות ואת החלומות שלהן על החינוך במגילות לשנים הבאות. בהמשך המפגש דני לוריא מנהל החינוך החברתי באבנת, מזכירת הישוב עליזה אביאור ובלה שלומי המלווה הפדגוגית של המעון, ערכו סיור למשתתפי הפורום במבני החינוך החברתי ובמסגרות הגיל הרך באבנת. הכרנו גם את שיטת החינוך הייחודית בגיל הרך, למדנו על המבנה של החינוך החברתי שחלק גדול מבני הנוער והילדים לומדים במוסדות החינוך השונים. תודה לדני ולעליזה על האירוח ושיתוף העמיתים.


חינוך סביבתי במגילות ים המלח

זו השנה השנייה שצוות החינוך לגיל הרך במגילות מקיים השתלמות בנושא חינוך סביבתי וקיימות. את ההשתלמות מרכזת הדס מהחברה להגנת הטבע. ההשתלמות במסגרת התכנית המשולבת של המשרד להגנת הסביבה ומשרד החינוך ביוזמת מחלקת החינוך של מגילות.

השנה אנו מתמקדים בחיבור לטבע ופליאה ממנו ע"י פעילות חוץ לילדים, קהילתיות, דילמות סביבתיות בנושא האקלים והמגוון הביולוגי בדגש על השאלה: מה אנחנו יכולים לעשות?

אז מה היה לנו עד כה?
חווינו את הלמידה החוץ כיתתית, למדנו על משבר האקלים, ראינו כיצד "עושים קיימות" בגן ואיך זה מתחבר לערכי הגן העתידי, התעמקנו וחקרנו את המגוון הביולוגי בסביבתנו, הרחנו וטעמנו צמחי מרפא ובישלנו בחוץ ממה שקטפנו עם מעט תוספות. התנסינו בפעילויות ולמידה בחוץ ואספנו הרבה רעיונות לפעילויות חינוכיות סביבתיות עם הילדים. את כל מה שקיבלנו בהשתלמות, יישמנו מהר מאד בגנים והילדים הרוויחו בגדול.

מה צפוי לנו בהמשך?
סיור ב"מוסללה" בנגריה החברתית ובמרפסת הקהילתית בירושלים, סדנת בובות מהטבע, בנייה בבוץ וחיבור לאדמה וכמובן... הקמת מרחב לימודי סביבתי קהילתי בגנים ופעוטונים.

בנוסף שני גנים במגילות יגשו כבר השנה להסמכה ל"גן ירוק"- בהצלחה וכל הכבוד לצוות גן אלמוגן מאלמוג וגן דקל מורד יריחו! 

קישורים חשובים:

האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד

עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft