פניה למוקד מוקד נגישות

אישור כבאות בתצהיר

כבאות – דיני הכבאות מהו מסלול תצהיר ומי יכול להגיש תצהיר – הסבר ופירוט על אישור כבאות בתצהיר, כולל קישור לאתר הכבאות

כפי שצוין מוקדם יותר, רישיון העסק ניתן על ידי הרשות המקומית בהתאם לסוג העסק ולפעילותו. כיום ישנם 4 מסלולים של הנפקת רישיונות עסק:

עסקים בעלי רמת מורכבות נמוכה יכולים להנפיק רישיון על יסוד תצהיר. זהו מסלול שבו רישיון העסק ניתן על סמך תצהיר של בעל העסק בחתימת עורך דין, לפיו העסק עומד בדרישות כל נותני האישור.

עסקים בעלי מורכבות נמוכה עד בינונית יכולים לבחור במסלול היתר מזורז א' שזהה למסלול רישיון על בסיס תצהיר, למעט העובדה שלאחר הגשת התצהיר, בעל העסק לא מקבל רישיון עסק אלא היתר מזורז שתקף ל-180 ימים שבמהלכם נותני האישור יגיעו לבדוק האם העסק עומד בדרישות. אם התוצאה חיובית, יינתן לעסק רישיון בתום 180 הימים.

עסקים בעלי רמת מורכבות בינונית יקבלו רישיון במסלול היתר מזורז ב', שזהה למסלול הקודם, אך נוספה לו דרישה אחת – איסור פתיחת העסק למשך 49 יום ממועד הגשת התצהיר, בכדי שנותני האישור יוכלו לבדוק את העסק לפני שהוא מתחיל לפעול. 

עסקים בעלי רמת מורכבות גבוהה יגישו את הבקשה לרישיון עסק במסלול הרגיל, ללא הנחות או הקלות.

רישיונות עסק מונפקים לפרקי זמן קבועים שנעים בין שנה ל-15 שנים, בהתאם לסוג העסק (שנה אחת, 3 שנים, 5 שנים, 10 שנים ו-15 שנים).

בעבר היה גם רישיון לצמיתות, אך הוא בוטל. עם זאת, כדאי לדעת שעסקים שקיבלו רישיון לצמיתות וכעת רישיונם עומד על 15 שנים, תוקפו יוכל להימשך לצמיתות כל עוד לא ייעשה שינוי בעסק.

אם תוקף הרישיון קצר מ-15 שנים, הוא יהיה לפי הכתוב בצו רישוי עסקים.

לסיכום, הנפקת רישיון עסק היא תהליך ארוך, אך הכרחי. לאחרונה נעשו מאמצים על ידי משרד הפנים המקלים לקבלת רישוי עסק אין ברירה בפני העסקים ועליהם לקיים את ההוראות במדוקדק על מנת לקבל רישיון. חשוב לדעת שניהול עסק ללא רישיון מהווה עבירה פלילית ויכול להביא לסגירת העסק וקנסות ואף מאסר על הבעלים. 

 

האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד

עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft