>
הממשלה אישרה את תוכנית הסיוע ליישובי ים המלח וההתמודדות עם תופעת הבולענים בהיקף של למעלה מ-400 מלש"ח
יום חג בצפון ים המלח. בפתחן של חגיגות ה 70 למדינת ישראל אושרה ביום א' 15.4 החלטת הממשלה לשיקום תשתיות לאומיות ולתמיכה וסיוע ליישובי ים המלח. במסגרת ההחלטה יופנו מעל 400 מיליון שקלים ליישובי המועצה האזורית מגילות והמועצה האזורית תמר שבים המלח, לסיוע בהתמודדות עם נזקי נסיגת הים בשנים האחרונות ולתמיכה בהתיישבות.
ההתיישבות ארוכת השנים באזור צפון ים המלח שהחלה עם הקמת קיבוץ בית הערבה ההיסטורי ומפעלי האשלג, התמודדה לאורך שנים עם קשיים ומורכבויות שנבעו בין השאר מנזקי נסיגת ים המלח, כמו גם מהדרת האזור מן התודעה הציבורית לאורך הזמן. ההחלטה שהתקבלה מדגישה את החשיבות שרואה מדינת ישראל בהתיישבות החלוצית ארוכת השנים לאורך גבולה המזרחי של מדינת ישראל ובפוטנציאל החברתי והתיירותי האדיר הגלום בה.
ההחלטה היא פרי מאמצים כבירים אשר השקיעו בשנה האחרונה ראשי המועצות באזור יחד עם חה"כ איתן ברושי, חה"כ דודי אמסלם, חה"כ יעל כהן פארן, חה"כ קארין אלהרר ואחרים אשר הובילו תהליך ממושך. המועצה האזורית מגילות בשם תושבי האזור מבקשת להודות למובילי ואדריכלי ההחלטה בינהם: נשיא המדינה מר ראובן (רובי) ריבלין, ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, משרד האוצר בראשותו של השר מר משה כחלון, מנכ"ל משרד רוה"מ מר אלי גרונר, אמיר ברקן וצוות המשרד, שר התיירות מר יריב לוין ומנכ"ל המשרד אמיר הלוי, המשרד להגנת הסביבה בראשותו של השר מר זאב אלקין.
בתוכנית יושקעו 417 מלש"ח בין השנים 2018-2022 על פי החלטה שהגיש ראש הממשלה.
הנחת היסוד של הצוות המקצועי במשרד ראש הממשלה שעסק בנושא, וכלל מומחים מהמכון הגיאולוגי, היא שבטווח הקצר והבינוני, אין פתרון הנדסי או תפעולי לתופעת אי יציבות הקרקע ולהיווצרותם של הבולענים. לפיכך, מדיניות הממשלה מושתתת על המשך החיים לצד הבולענים, תוך התמודדות עם האתגרים ומתן סיוע ופתרונות תעסוקתיים ליישובי האזור.
בצוות בינמשרדי שבחן את הנושא בשנה האחרונה, השתתפו משרד רה"מ, המועצות האזוריות ונציגי היישובים, משרדי האוצר (אגף התקציבים, החשב הכללי, רשות שוק ההון החיסכון וביטוח), תיירות, הגנת הסביבה, חקלאות, תחבורה, בינוי ושיכון, פנים, ביטחון, מנהל תכנון, מנהל אזרחי, המכון הגיאולוגי, החברה להגנות ים המלח, רשות המים, רשות מקרקעי ישראל ורשות הטבע והגנים.
מרכיבי התכנית:
השקעה במחקר ותכנון לטווח הבינוני והארוך – 41 מלש"ח:
תחבורה - 166 מלש"ח:
פיתוח תשתיות תיירותיות - 108 מלש"ח:
מקורות הכנסה חקלאיים ליישובים שנפגעו - 25 מלש"ח:
האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד
עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft
נגישות