פניה למוקד מוקד נגישות

ניוז לטר המועצה דצמבר 2018

מידעון המועצה לסיכום חודש דצמבר  2018

דיון ראשי מועצות עם ראש הממשלה:

החודש נכח ראש המועצה, אריה כהן, בפגישת ראשי רשויות עם ראש הממשלה מר בנימין נתניהו. בפגישה  הודו ראשי המועצות לרה''מ על העשייה לקידום ופיתוח ההתיישבות בשנים האחרונות והעלו את הצרכים הדחופים העומדים היום על הפרק בדגש על הסדרת ההתיישבות והחזרת הביטחון באיו"ש. ראש הממשלה הנחה את צוות המשרד לקדם את הנושאים שהועלו בתחום הבטחוני וההתיישבותי, ולקיים בזמן הקרוב מפגש עבודה נוסף למעקב וביצוע.

בנייה מלונאית באזור הלידו:

לאחר שהגיע צוות המועצה בחדשים האחרונים להבנות עם חברת "לידו יהודה" בנוגע לתשלום ארנונה עבור אדמת בניין על שטח המגרש אשר בבעלותם, שולם הסכום במלואו למועצה. לאחר התשלום פנו שני הצדדים  לחשוב יחד על פיתוח האזור ובניית בית מלון המותאם לסביבה וישמש עוגן תיירותי אזורי. במועצה התקיימה פגישה עם היזם, מר רוני יצחקי אשר צרף לפרויקט את חברת התיירות "פתאל" ויחד החלו בהליך לתכנון בית המלון באמצעות משרד האדריכלים יואל פייגין. בית המלון עתיד להבנות על השטח בו קיימת כיום "המסעדה הירדנית".  מלבד הפגישה שהתקיימה, אושרה החודש תכנית הבינוי של המלון בוועדה המקומית במועצה. אנו רואים בכך צעד משמעותי לקידום התיירות והפיתוח באזורנו.

ביקור נציגי שגרירות ארה"ב במגילות

החודש ארח ראש המועצה במגילות את צוות שגרירות ארצות הברית בירושלים. במסגרת הביקור סיירו באתר הטבילה, בבית הערבה ההיסטורית, בקומראן ובחוף קלי"ה וכן התכנסו לדיון במועצה שעיקרו היה היכרות עם האזור ועם האתגרים. אנשי השגרירות בד"כ אינם מבקרים באופן רשמי בשטחי איו"ש, ביקור זה נועד לחזק את הקשר בין מרחב צפון ים המלח לשלטון בארה"ב. המפגש מהווה מפגש הכנה לביקור השגריר עצמו, שאנו תקווה כי יתקיים בעתיד הקרוב.

סיור ראשי מועצות

החודש סיירו במרחב מגילות קבוצת ראשי מועצות בעבר ובהווה, בהובלת ראש המועצה אריה כהן, לצורך היכרות מעמיקה יותר עם מרחב צפון ים המלח. בין השאר ביקרו ראשי המועצות באתר הטבילה, בחוף קלי"ה בבית הערבה ההיסטורית ובקדם ערבה.

חנוכה במגילות:

חג החנוכה הביא איתו השנה גם את החורף למגילות. באווירה קרירה התקיימו  באזורנו הדלקות נרות ואירועים יישוביים, פעילויות מגוונות בבתי הילדים וכמובן פסטיבל "יוצא לאור" המסורתי (עליו תוכלו לקרוא בהמשך עלון זה!).

ראש המועצה, אריה כהן השתתף בהדלקות נרות שהתקיימו באזור, בינהן:

הדלקת נר שלישי  של חנוכה עם חטיבת הבקעה, בבית הכנסת ביריחו בה נכחו בין השאר: מח״ט הבקעה אל״מ אודי צור, הסמח״ט סא״ל יוני אמר, מג״ד לביאי הבקעה סא״ל ניר דופט, קצין ההגמ״ר אילן מרנדיץ׳ ומטה החטיבה.

הדלקת נר חמישי של חנוכה בגדוד לביא הבקעה ("הגדוד שלנו" - של מגילות) בה כיבד אותנו בנוכחותו, אלוף פיקוד המרכז האלוף נדב פדן.

 

מפגש מגדלים אזורי (כתבה: סול לביא בן שימול)

ביום שלישי 11.12 התקיים מפגש מגדלים של אגודת המים "מי תמר" במועדון בית הערבה.

במפגש השתתפו כ- 25 מגדלים מיישובי האזור, רובם ככולם מגדלי תמרים אשר משקים במי הקולחין המסופקים ע"י מי תמר.

במפגש שמענו הרצאה של החוקר אפרים ציפילביץ ממו"פ הבקעה על ניסיונות השקיית תמרים מהחמש שנים האחרונות, וההמלצות החדשות המתגבשות. יש לבדוק ולהתאים המלצות אלו לאזורנו היות והניסיונות התבצעו בבקעה. כמו כן, הוצג סיכום של פעילות אגודת המים "מי תמר" בשנת 2018 ותכניות האגודה לשנת 2019, אשר כמובן מיועדות למלא את צרכי ההשקיה והתכניות העתידיות של המגדלים.

 

גזבר ומזכיר המועצה:

מליאת המועצה:

פרוטוקול מליאה מספר 14 זמין עבורכם כעת באתר המועצה או בלחיצה כאן

 

חינוך

בחינת תהליך עם חברת "ערי חינוך"

החודש נפגשו ראש המועצה אריה כהן ומנהל מח' חינוך אודי איזק עם מר יעקב הכט יוזם שיטת  "ערי חינוך", לצורך בדיקת התכנות להובלת תהליך מיפוי מועצתי לצרכים בהווה ובעתיד בתחום החינוך האזורי. החברה מציעה ללוות את המועצה בניהול אסטרטגי של מערכת חינוך חדשנית של החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, ליצירת מערכת חינוך ערכית בעלת ערבות הדדית עמוקה, שתוביל ליצירת גאווה מקומית ושפה משותפת רחבה.

 

מכינת מלח הארץ – מצפה שלם 

שוב שלום משלוחת הבנות של מכינת מלח הארץ, לאלו מכם/ן שלא קראו בחודש הקודם הנה כמה מילים עלינו: אנחנו מכינה קדם צבאית בעלת שתי שלוחות: שלוחת בנות שממוקמת בקיבוץ מצפה שלם ושלוחת בנים בקיבוץ עין גדי. זוהי מכינה שנתית האורכת עשרה חודשים. השנה זהו המחזור הרביעי של שלוחת הבנות. במהלך שנת המכינה אנו לומדות על עצמנו, נושאים שיסייעו לנו בצבא ובהמשך החיים, מטיילות וחוות תהליך משמעותי. אחת המטרות שהמכינה שמה לנגד עניה היא הכרת החברה הישראלית על כל רבדיה. הדבר בא לידי ביטוי ראשית דרך הרכב הקבוצה. ההרכב משלב בנות מכל רחבי הארץ- מצפת ועד באר שבע. בנוסף כל בת פה מגיעה עם רקע שונה.

בכל חודש נשתף אתכם/ן בכמה מהחוויות שאנו חוות במכינה באמצעות המידעון החודשי ו"נתבל" בנימה אישית של אחת המכיניסטיות.

נמשיך להכיר את המכינה, את השגרה בה ואת השבועות שמחוץ לשגרה:

במהלך הפעילות השוטפת שלנו במכינה יש לנו יום קבוע בשבוע בו אנו עוסקות במעורבות חברתית (מתנדבות) במספר מקומות שונים כחלק מהחיבור שלנו לקיבוץ, למועצה ולחברה הישראלית: צמד מכיניסטיות פועל בעינות צוקים בהגנה ותחזוק שמורת הטבע. קבוצה נוספת מהמכינה נוסעת לערד שם פועלת במועדון לזקנים/ות, בגני וצהרוני רווחה ומבקרת בבתים של זקנים/ות אשר אין ביכולתם/ן לצאת מהבית. חלק מבנות המכינת פועלות בבית הספר היסודי בקלי"ה, והחלק הנותר בקיבוץ משתתפות בפעילות הגן והמעון.

את יום המעורבות אנו מסכמות בדיון קצר ומשתפות בחוויות ממהלך היום. אנו יוצאות עם תחושת סיפוק מיום זה ומרגישות שהוא משמעותי עבורנו.

מלבד יום המעורבות החברתית השבועי אנו גם מעורבות באופן קבוע בקהילת מצפה שלם, במסגרת "זמן קהילה" בו אנו מחולקות לשלושה צוותים כאשר הראשון עוסק בחינוך (פעולות) לילדי הקיבוץ מכיתה ב' עד י"ב, השני בפרויקטים בתחום התחזוקה והנוי בקיבוץ והשלישי עורך שעת סיפור לילדים הקטנים יותר.

כחלק מהתוכנית השנתית יצאנו לשבוע עבודה. במהלך שבוע העבודה עסקנו בחפירות ארכיאולוגיות באזור נחשונים ולנו בישוב עופרים - בית אריה. השבוע היה אינטנסיבי אך מהנה ומלמד. למדנו על שקדם לנו בארץ ישראל, הכרנו קהילות במהלך יום העבודה וגם לאחריו ועברנו שיעורים בסוף יום העבודה.

במכינה יש לנו מנהג ושמו "ברגל ימין" המזכיר במעט את המנהג הצבאי "תרבות יום א'". זהו מנהג הנועד לגרום לנו להתחיל את השבוע בתחושה יותר נעימה וכיפית. אחת לכמה שבועות אנו מממשות מנהג זה. באחת הפעמים טיילנו יחד עם אסף הרשטיג בנחל דוד. במהלך הטיול למדנו על השמורה וקיבוץ עין גדי והרחבנו את הידע בכל הנוגע למקום בו אנו חיות. הטיול היה מהנה במיוחד.

שבוע חנוכה הינו שבוע משמעותי במכינה הכולל התנדבויות: בתחילת השבוע ניקינו את חופי ים המלח יחד עם שלוחת הבנים ושנה ב'. בהמשכו השתתפנו בהפגנה שנערכה בכיכר ספרא שבירושלים המוחה על אלימות כלפי נשים, הצטרפנו לפעילות של ארגון "תכלית" באריזת חבילות למעוטי/ות יכולת וערכנו יום פעילות לילדי/ות מצפה שלם במהלך חופשת החג.

בחודש הבא אנו מצפות לסדרת "כביש 1" בה נכיר את ירושלים ותל אביב לעומק, נציין גם את שבוע אמצע השנה שלנו יחד ונארח את המשפחות שלנו במכינה ובקיבוץ לערב משפחות.

מוזמנים/ות לעשות לנו לייק בפייסבוק ולעקוב אחר הפעילות שלנו !

פינת יומני היקר

"בשבוע שעבר סיימנו שבוע עבודה בשכר, ערכנו חפירות במסגרת רשות העתיקות. היה לנו שבוע מאתגר ומשמעותי מאד. התארחנו בעופרים שקיבלו אותנו באופן מדהים ויוצא מן הכלל. הם היו ממש ממש חמודים והתייחסו אלינו בחום, גרמו לנו להרגיש בנוח. לימדו אותנו מהי הכנסת אורחים וגרמו לנו לרצות לארח. היה מחמם את הלב. קמנו בכל יום ב-4:40 כדי להתחיל לעבוד ב-6:00 באתר החפירות בנחשונים. לו"ז כזה אינטנסיבי הוא מחשל ומאתגר. נהנתי מאד לעבוד עם הפועלים הבדואים, להכיר יותר את החברות שלי מהמכינה וללמוד על מפעל הארכיאולוגיה בארץ".

נעמה חניכת מלח הארץ

 

הנוער העובד והלומד – קן צפון ים המלח (כתב: גלעד שמש)

סיכום חודש דצמבר בקן מגילות

בחודש דצמבר המשכנו את הפעילות השגרתית שלנו בקן כמו (שתוכלו לראות בתמונות) והמשכנו לבנות ולגבש את הקבוצות.

במקביל לחגיגות חג החנוכה יצאו חניכי שכבת י' למסע המסורתי של התנועה - "מסע מצדה" יחד עם עוד 600 בני גילם מרחבי הארץ. במסע החניכים מטיילים באזור מצדה ולומדים על מדבר יהודה וים המלח ובסופו מעפילים לפסגת ההר כהמשך לרצף ההיסטורי של פריצת שביל הנחש והנגשת השביל לציבור הרחב בשנת 42' ע"י חניכי הנוער העובד בהובלת שמריה גוטמן.

באמצע החודש יצאו המדריכים הצעירים להשתלמות משותפת עם שאר המד"צים ב"מחוז ירושלים" שבה הם דיברו על השאלות החינוכיות שעולות מהדרכת החניכים ועל האתגרים שעוד מצפים להם בהמשך שנת ההדרכה.

נאחל למדריכים ולחניכים בהצלחה בהמשך שגרת הפעילות שלנו, עלו והגשימו!

 

מסע י"ב –התנועה הקיבוצית

כ-65 ק"מ של התבגרות ושירות משמעותי!
במהלך חנוכה, יצאו שבעה בני נוער בני כיתה  י"ב למסע אופנים בערבה מטעם התנועה הקיבוצית: מסע רכיבה בן ארבעה ימים ברחבי הערבה במהלכו פגשו הרוכבים דמויות שונות מעולם השירות המשמעותי בצה"ל ושנת השירות. הרוכבים התנהלו בארבעת הימים הללו בתנאי שטח מלאים- רכבו עם הציוד על הגב, ישנו בשטח והכינו אוכל בשטח בעצמם.

שבעה חניכים (מתוך 10 בני נוער שיש בשכבה) יצאו למסע יחד עם המדריך גלעד שמש.

את המסע שהתחיל במצפור השלום הם סיימו לאחר כ-65 ק"מ רכיבה בבה"ד 1, ובמהלכו עברו הרצאות מנהיגות וקינחו בטקס סיום עם מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר.

כפר הסטודנטים "קדמה" אלמוג (כתבה: אור טל ברון)

בטהובן הגיע לאלמוג!

ביום שישי בתאריך 21.12.18, לקראת שקיעתה של השמש על היום הקצר בשנה, התארח בטהובן בכפר הסטודנטים בקיבוץ. לאחר הרצאה קצרה, הפליאו לנגן הפסנתרן דרור שביד, הצ'לן דניאל שוורץ והכנרית טליה הרצליך, את הטריו אופוס 97 לכינור, צ'לו ופסנתר מאת בטהובן,  מול עשרות צופים נרגשים.

זוהי אינה הפעם הראשונה שבוחרים שלישיית הנגנים לנגן במקומות מיוחדים מלאי השראה, אך זו הפעם הראשונה שמתקיים אירוע מסוג זה בכפר הסטודנטים בקיבוץ אלמוג. רבים מהנוכחים סיפרו כי היתה זו הזדמנות עבורם להיחשף לראשונה לקונצרט -ועבור חלקם, למוסיקה קלאסית- וכי ההתרגשות שאחזה בהם במהלך ביצוע היצירה, היתה מצמררת ויוצאת דופן.

הפסנתרן דרור שביד, אחד מדיירי הכפר ומארגן האירוע, סיפר אף הוא כי מדובר באירוע מיוחד עבורו, ושמח על כך שניתן להנגיש את המוסיקה הקלאסית לקהל הרחב, באווירה שונה וטובה השוברת את המוסכמות. "זו הפעם הראשונה שניגנתי יחף, לבוש בסוודר האהוב עלי" אמר בהתרגשות.

כוסות היין, הנוף המדברי הזהוב, האווירה הרגועה המלווה את שקיעת החמה וכניסת השבת, לצד הצופים המרותקים וההתרגשות שהשרו שלישיית הנגנים בכל תו שניגנו, הם שהפכו את הקונצרט לחוויה בלתי נשכחת.

מזכירים לכם, שבכל יום חמישי, הפאב נפתח כמיטב המסורת וכולם מוזמנים.

רווחה ושירותים חברתיים:

הכשרות צח"י ביישובים:

בשבועות האחרונים החלה הכשרת צוותי הצח"י ביישובים, ההכשרה בת ארבעה מפגשים מיועדת לצוותים בכל יישובי המועצה, במסגרת ההכשרה כל יישוב בונה מודל עבודה ותיק צח"י  לפי צרכיו ומשאביו.

הצח"י פועל לקידום וחיזוק החוסן הקהילתי ביישובים. הצוותים הם חלק ממערך ההתארגנויות הקהילתיות ביישוב.  הם פועלים להתמודדות ולסיוע לתושבי היישוב, ובכלל זה תושבים בעלי צרכים מיוחדים ומוגבלויות, בעת משברים חברתיים וקהילתיים ובעת אירועי חירום. תפקידי הצוותים במשבר וחירום: לספק מידע, סיוע פיזי, רפואי, נפשי וחברתי, בשלבי ההתמודדות עם מצב חירום ומשבר ולסייע להחזיר את הישוב לשגרה בהקדם, בשיתוף עם בעלי התפקידים הפורמליים ביישוב.

בישובים בהם נעשית היערכות מוקדמת לחירום, ניכרת  תרומה רבה לחוסנם האישי והקהילתי של התושבים ולכושר עמידתם באירועי משבר וחירום.

היכולת לפיתוח משאבי התמודדות לטיפול במצבי משבר, מגבירה את החוסן הקהילתי, מקטינה תלות בגורמי הרשות המקומית ומשפרת את תהליך החזרה לשגרה והשיקום בעקבות אירועים קשים.

במהלך 2019 לאחר הכשרת הצוותים בכל יישוב, תתקיימנה הכשרות רחביות בנושאים השונים בהם עוסק צוות החירום האזורי.

אבנת – החלה ההכשרה, התקיימו עד כה שלושה מפגשים.

מצפה שלם – החלה ההכשרה, התקיימו עד כה שני מפגשים,  במצפה שלם כבר היתה הזדמנות לבחון ולהתאים את מבנה הצח"י ותפקודו להתרחשויות בשטח, וניכר היה שהצוות לומד ומתמקצע הודות להכשרה, לרצינות ולמחויבות  של החברים בו.

אלמוג - החלה ההכשרה, התקיים עד כה מפגש אחד.

ורד יריחו – ההכשרה תחל במהלך חודש ינואר.

קדם ערבה – התקיים מפגש חשיפה והנעת התהליך.

בחודש פברואר יחל התהליך גם ביישובים הנוספים.

פנאי פלוס – אירועי החודש!

מסיבת פתיחת שנה ופעילות

ב  3 בינואר – ריקודי שנות ה 70-80-90 עם די ג'יי מקומיים!

די ג'יי מלווין בלאו – מצפה שלם

די ג'יי זבובי הרטי – קלי"ה

די ג''י מורן אברשימי – אלמוג

להרשמה לחץ על התמונה (ניתן להרשם עם או ללא הסעה בתשלום)

בר דעת – מפגשים אחת לחודש לקהילת פנאי פלוס מגילות בלנגוצקי בקלי"ה: הרצאה על הבר עם בירה וחברים – מפגש ראשון: 22 בינואר.

מועדון פנאי פלוס –

בתכנית: פילאטיס (החל מ 21.1 עם ענת אסודי), ארוחת בוקר קלה, סדנת אמנות (החל מה 7.1: קדרות עם מיכה פלג)

הפעילות בשעות הבוקר במועדון מושב ורד יריחו

פתוח לכלל תושבי מגילות בגילאי 50+

 

פרטים נוספים: בקרוב באתר המועצה.

תרבות, תיירות ופנאי:

פסטיבל יוצא לאור – חנוכה 2018

פסטיבל יוצא לאור נחגג במגילות זו השנה השלישית וכרגיל היה עשיר בתכנים לילדים נוער ומבוגרים.

בכל פעם מחדש האתגר הכי גדול שלנו הוא מזג האוויר האם במופעי החוץ ירד גשם או שמא השמש תפתיע אותנו, האם יהיו שיטפונות ומה עם תושבי מצפה שלם? יספיקו להגיע או שהכביש שוב ייחסם? עם החששות הללו אנחנו יוצאים לדרך לאחר חשיבה ותכנון מרובים חודשים לפני, מנסים לגעת בכל הקהלים ולתת מענה וטעימה לחג החנוכה.

הפעם הגשם לא פסח עלינו והחורף הגיע אלינו במלוא הדרו בימי הפסטיבל לצד השמחה של ריח הגשמים שלא פסק לרדת, נאלצנו לעשות שינויים קלים בלו"ז עליהם התגברנו בהצלחה.

 אז מה היה לנו הפעם? הצגת ילדים "רכבת המתנות של סבא וסבתא" הצגה נודדת של תיאטרון הקרון שהתקיימה בבית הערבה בגן מלא בילדים שמחים ובמצפה שלם לילדי גן פטל המקסימים.

תיאטרון מחול לילדים הגדולים יותר, החתול במגפי הקסם של התיאטרון הארצי לילדים ונוער להקת הפלמנקו הישראלית שהתקיימה על הבמה בדשא המרכזי במצפה שלם, הצגה ססגונית צבעונית קצבית ומוארת המשלבת תיאטרון ומחול.מופע הרוק "אינדי ילד" התקיים באמפי ורד יריחו המקסים (בתאריך חדש בגלל הגשמים) מופע רוק לכל המשפחה של שירי ילדים, היה פשוט מהנה, קצבי ובעיקר משמח לילדים ולמבוגרים כאחד. תודה למושב ורד יריחו על האירוח הנעים ועל הדוכנים לילדים שהוסיפו גוון נוסף לערב זה.

ערב מרגש נוסף התקיים בפונדק הלידו באדיבות גלית ויואב שערכו והכינו את המקום לקראת המופע "כשהים שר למדבר" מופע משותף ביחד ולחוד של להקת סימפוני וחבורת הזמר הוותיקה. קולות נגינה ושירה מלאו את החלל הגדול בהרמוניה מקסימה ובצלילים משולבים של 2 חבורות שונות ודומות בהווי המדברי שלהן. הערב היה בסימן תענוג צרוף לקהל ולשתי החבורות כאחד.

את הפסטיבל סיימנו במופע סטנדאפ בפאב לנגוצקי בקליה של יעל לבנטל המקסימה, למרות הגשם והקור בחרו תושבי מגילות לבוא להנות ולשתות בירה. אסף עופר והצוות שלו ארגנו את המקום להפליא כל שנותר היה פשוט לצחוק.

נפגש שוב בשנה הבאה עם מופעים ואירועים חדשים.

מקווים שהיה לכולם חג אורים שמח מלא בטוב.

הפסטיבל התקיים בתמיכת משרד התרבות והספורט.

ערב ציון למאבק נגד אלימות בנשים

בתאריך ה-23.12 קיימנו ערב שנולד מתוך הרצון להיות חלק מהמאבק באלימות נגד נשים.

בכל רחבי הארץ ציינו זאת באירועים הפגנות מחאות ותכניות טלוויזיה.

אנחנו התכנסנו בכפר הנופש ביאנקיני אצל דינה שאירחה אותנו ברוחב לב ובשיתוף פעולה מקסים.

תושבי מגילות הגיעו לקחת חלק בפאנל משמעותי שעסק בשאלה כיצד להיפתח ליצירת אמון והרמוניה בין המינים מבלי להרגיש מטריד ומבלי להרגיש מותקפת..

את הפאנל יצגו רחלה אליאב מנהלת בית הספר מגילות ותושבת קלי״ה, דיה בדש מנהלת שלוחת מכינת הבנות "מלח הארץ" במצפה שלם, שירה יצחק תושבת קלי״ה, יועצת זוגיות ומיניות ומנחת מעגלי נשים, נדב דנינו – סגן מפקד גדוד 47, גדוד מעורב של נשים וגברים.

את הפאנל הנחתה מור אופיר, תושבת קדם ערבה, מיסדת  "מרכז לביאה".

הפאנל כצפוי היה סוער ומרתק נראה כי לעולם יהיה שוני בתפיסה בין נשים וגברים גם אם מסכימים על אותו הדבר, מור הנחתה את הפאנל בצורה חכמה כך שיכולנו לשמוע את דעתם של כל המשתתפים ולפתוח אופקים נוספים, אין ספק שנשאר טעם של עוד פעם.

לאחר הפאנל התכבדנו לארח את צופית גרנט במופע שלה "דלתות מסתובבות"

דרך הסיפור האישי שלה למדנו על החיים המטלטלים שעברה ועם זאת את היכולת לבחור לראות את הטוב, לראות את נקודות האור שהבזיקו בדרכה, לגדול להתפתח להתעצם ועם כל הכלים האלה לעזור לזולת בכל יכולותיה כעיתונאית, אין ספק שצופית משאירה הרבה חומר למחשבה.

חוגים:

יום שישי בצהריים,

30 ילדים נרגשים מחוג קט רגל - מועצה אזורית מגילות, אירחו את ילדי המועצה האזורית תמר לטורניר משותף על מגרש הכדורגל החדש בקיבוץ קלי"ה.

זהו הטורניר הראשון שהתקיים בשיתוף פעולה בין שתי המועצות וכמובן שזאת רק ההתחלה ומתוכננים טורנירים נוספים...

הילדים נהנו להכיר, לשחק ולהתחרות בהגינות.

לטורניר הוזמנו הורי הילדים וכולם ביחד העבירו צהריים משותפים עם המון כדורגל.

תודה מיוחדת למדריכי החוג יורם ארז וחביב דהאן שבלעדיהם שיתוף הפעולה לא היה מתקיים.

בפעם הבאה נתראה על המגרש בנווה זוהר...

 

ספורט:

טורניר הכדורגל לזכרו של נמרוד כהן במצפה שלם.

כבכל שנה התקיים טורניר הכדורגל לזכרו של נמרוד כהן במגרש במצפה שלם.

השנה התחרו קבוצות מן היישובים: מצפה שלם, קלי״ה, ורד יריחו, בית הערבה, הכתה של נמרוד, עין גדי ואלמוג.

המשחקים התקיימו ברוח ספורטיבית עם הרבה אהדה למשפחה ולמצפה שלם.

במקביל במגרש הקטן היו הפעלות ומשחקים לילדים שם התקבצו הורים וילדיהם וקולות עליזים של הצלחות קטנות בקעו משם.

במקום הראשון זכו נציגי מצפה שלם, במקום השני, ורד יריחו ובמקום השלישי עין גדי.

הטורניר נחתם בהענקת גביעים לקבוצות ובתודה של אריה כהן נציג המשפחה לכל המשתתפים שבאו לתמוך לעודד ולכבד.

תכנית אב לספורט והקמת פורום ספורט אזורי:

החודש התקיימה במועצה ישיבה בה הוצגה תכנית אב מועצתית בנושא הספורט לחמש עשרה השנים הקרובות, לראש המועצה ולצוות. תכנית האב היא פרי עבודה של כחצי שנה בה הושקעה מחשבה רבה בצרכים וברצונות התושבים בתחומי הספורט, כולל סקר תושבים אזורי למיפוי, בחינת מתקני הספורט הקיימים ואלה הנדרשים בהתאם להתפתחות האזור ולצמיחה הדמוגרפית.

התכנית תפורסם לציבור, באתר המועצה.

התכנית תצא לפועל בשותפות עם תושבי המועצה, באמצעות פורום ספורט אזורי

אנו שמחים להזמינכם לקחת חלק בפורום הנ"ל ולהשפיע על תכנון והוצאה לפועל של פעילות הספורט במועצה וביישובים:

טורנירים, אירועים, חינוך לספורט ועוד.

המעוניינים להצטרף לצוות, יפנו אל מורן אברשימי, רכזת ספורט במועצה  עד ליום 6.1.2019 במייל או בטלפון 054-7412077    morana@dead-sea.org.il

*ההודעה מיועדת לנשים וגברים*

תרבות חודש ינואר במגילות:

לפרטים לחץ על התמונה

פיקוח, תברואה, וטרינריה, הסעות תלמידים ואיכות סביבה:

ניקיון חופים: מכינת מלח הארץ

החודש יצאו כמיטב המסורת, חניכי מכינת "מלח הארץ" בעין גדי ומצפה שלם, לפרויקט ניקוי המרחב הדו שנתי – החניכים יוצאים פעמיים בשנה באופן קבוע, ביזמה משותפת של המכינה והמועצה , לניקוי  באזור חוף השאנטי. כ 60 חניכי המכינה עבדו בניקוי המרחב ואספו מאות שקי אשפה.

כל הכבוד!!!!

מגילות מועצה ממחזרת!

במסגרת הטמעת נושא המחזור והחינוך לקיימות, במערכות החינוך המועצתיות, פוזרו החודש מכלים ייעודיים למחזור והפרדת אשפה במקור, לארבעה זרמי פסולת שונים.

הפחים פוזרו בכל גני הילדים לגילאי 3-5 במועצה ובגן החט"צ בביה"ס מגילות. סיגל יאיר, הגננת המלווה את הפרויקט הדריכה את הגננות בגנים בנושא הפרדת האשפה ומלווה אותן לאורך הפרויקט כולו.

 

נולדו החודש במגילות:

מזל טוב לנועה ותומר קלי מבית הערבה, להולדת הבן!

מזל טוב למוריה ועמרי נויבירט מקדם ערבה להולדת הבת!

תושבי המועצה \\ נציגי יישובים המעוניינים לשלוח עדכונים או לכתוב לניוז לטר, מוזמנים לפנות ללירון
klita@dead-sea.org.il

לתלונות הציבור:
איריס שש כוכבי, מבקרת פנים והממונה על תלונות הציבור  02-9945000 או irisc@dead-sea.org

אנחנו מזמינים אתכם להתעדכן באופן שוטף בפייסבוק המועצה "מועצה אזורית מגילות ים המלח"

ולהירשם לקבלת ניוז לטר המועצה באופן קבוע אליכם למייל, באתר המועצה בכפתור "ניוזלטר חודשי"

www.dead-sea.org.il | 02-9945000 | 

האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד

עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft