פניה למוקד מוקד נגישות

איגרת להורים בעקבות כניסת ילדים לבידוד

הורים יקרים,

בעקבות ההודעה שהתקבלה היום על ילד שנמצא חיובי בבדיקת קורונה, ילדים רבים נאלצים להיכנס לבידוד וחלק גדול מהפעילויות החברתיות היישוביות והאזוריות שהחלו לחזור לשגרה, משנות שוב את פניהן.

מציאות זו הינה מציאות חדשה ובלתי מוכרת. ההתמודדות עמה כרוכה באי וודאות.

כולנו מתנהלים בהתאם להנחיות משרד הבריאות ואחת ההנחיות למניעת התפשטות הנגיף היא הבידוד הביתי.

יש לזכור שהבידוד הוא פעילות מניעה ואינו מעיד על מחלה!

יחד עם זאת השהייה בבית במשך תקופה של שבועיים, בהעדר מגע ישיר עם אנשים נוספים, הינה מורכבת ועשויה להיות קשה להתמודדות.

לכם ההורים יש תפקיד חשוב ומשמעותי בהשפעה על אופן ההתייחסות של הילד למצב זה – בתיווך, בתמיכה ובליווי רגשי.

האחריות שלכם ההורים היא משולבת גם בשמירה על ההנחיות ומניעת התפשטות הנגיף (באמצעות שמירה על ריחוק פיזי, הישארות בבית, אוורור הבית, שמירה מוקפדת על ניקיון ,שטיפת ידיים וכיוב') אך במקביל ולא פחות חשוב -  גם על שמירת אווירה רגועה ובטוחה למען שמירה על רווחתם הנפשית והרגשית של ילדיכם.

אנו שולחות לכם מספר המלצות שיסייעו לכם בהתמודדות מיטיבה עם הצורך של ילדיכם בבידוד:

  1. תיווך רגוע וענייני של המצב: הסבירו לילדיכם שהם אינם חולים בנגיף הקורונה ושהבידוד קשור לאחריות של כולנו במניעת התפשטות הנגיף שכן הנגיף מתנהג בצורה שאיננו תמיד יודעים לנבא. הסבירו כי יתכן ובהמשך יעברו הילדים ובני משפחה נוספים בדיקת קורונה. ספרו להם על הבדיקה והכינו אותם. ניתן למצוא מידע והסברים על אופן עריכת הבדיקה באינטרנט. הסבירו לילדיכם שהריחוק הנדרש הינו ריחוק פיזי בלבד! הדגישו להם שהם ממשיכים להיות חלק בלתי נפרד מהבית ומשגרת המשפחה ושניתן להמשיך ולשמור על רוב שגרת החיים בתוך הבית כולל שיחות, משחק, ארוחות וכיוב'...
  2. מתן מידע אמין ומדויק: הקפידו לשמור עבור ילידכם על סביבה רגועה ונעימה. אל תשאירו מכשירי טלוויזיה פתוחים לשעות רבות והימנעו מצפייה מרובה בחדשות. עקבו אחרי ההנחיות שיוצאות מהמועצה ומהנהלות היישובים ותווכו לילדיכם את המידע בצורה מדויקת. לעיתים קרובות ילדים מקבלים מידע דרך חברים ברשתות החברתיות ולעיתים מידע זה שגוי ומעורר מתח רב. עודדו את ילדיכם לשתף אתכם בשיחות שמתנהלות ברשתות החברתיות וכך תוכלו לעקוב אחרי המסרים המתקבלים ולתווך להם אותם בצורה בריאה ונכונה.
  3. שמירה על קשר מגוון ורציף: עודדו את ילדיכם לשמור על קשר עם חברים ובני משפחה אחרים באמצעים טכנולוגיים. כמו כן עודדו אותם לשמור על קשר עם דמויות משמעותיות בחייהם כולל מורים, מדריכים וכיוב'... חזקו את ילדיכם על המסוגלות שלהם להמשך קשר גם באמצעים וירטואליים כפי שהם כבר עשו בהצלחה במשך חודשיים שלמים!
  4. הומור, קלילות ומשחקיות: שמירה על אווירה טובה בבית והומור גם בהתייחס למצב עמו אנו מתמודדים, תמיד תמיד מסייעים לחיזוק החוסן האישי והמשפחתי. שלבו בסדר היום של הילדים אמצעים שונים של משחק והפעלה.
  5. בניית שגרה מסודרת וצפויה: עם כל הקושי לקיים שגרה בסיטואציה חדשה, חשוב לייצר אותה! שגרה המכילה מחויבות (כולל זמן קימה בבוקר, זמן ארוחות, זמן למידה, זמן משחק, שעת שינה וכיוב') שומרת על תחושת רציפות ומסייעת בגיוס כוחות התמודדות.

 

 

הורים יקרים,

על אף ההתמודדות המאתגרת זכרו שאתם לא לבד!!!

הצוות החינוכי והטיפולי במועצה זמין עבורכם לכל שאלה/התייעצות.

אתם מוזמנים לפנות אלינו:

ענבר שלו, מנהלת השירות הפסיכולוגי –0507966658

יעל סבג, מנהלת מחלקת רווחה ושירותים חברתיים – 0503038126

מאיה עמדי, יועצת בי"ס מגילות-0545815432

 

כמו כן עומד לרשותכם הצוות הטיפולי במרכז הטיפולי השתקפויות והצוות החינוכי בבתי הספר האזוריים – במגילות ובתמר.

בברכת בריאות טובה ואיתנה לכולנו,

 

ענבר שלו ויעל סבג

מוא"ז מגילות ים המלח

האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד

עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft