פניה למוקד מוקד נגישות

ניוז לטר המועצה יוני 2020

 

מידעון המועצה לסיכום הפעילות - יוני  2020

משבר הקורונה במגילות

גם במהלך החודש האחרון עסק צוות המועצה בסוגיות הקורונה השונות, במקביל לעיסוקי השגרה, במתן מענה מיטבי לנושאי הקורונה.

בית הספר מגילות שב ונפתח במתווה ייחודי אשר נותן מענה מיטבי לצרכים השונים: הפרדה מקסימלית בין הילדים למניעת סגירה חוזרת של בית הספר כולו פעם שניה מחד, ומאידך חזרה לשגרה ולפעילות לרווחת התלמידים והוריהם.

צוותי החוסן היישובים (צח"י) יחד עם הנהלות היישובים המשיכו גם החודש במתן מענה לכל סוגיה שעלתה במסגרת ההתמודדות עם הנגיף וההקפדה על ההנחיות בזמינות גבוהה ובהתנדבות מלאה. הצוותים המשיכו גם החודש להיפגש על בסיס קבוע עם צוות המועצה לצורך תיאום מלא ומתן מענה מדויק על ידי היישובים והמועצה.

 הקרן לערבות הדדית לתושבי מגילות, גייסה תרומות ואף הגישה סיוע כלכלי לעשרות משפחות מיישובי מגילות, הקרן ממשיכה ומגייסת תרומות והצרכים ממשיכים להיות רבים, על כן נשוב ונקרא לתושבי מגילות להתגייס למען הקהילה שלנו ולתרום לקרן, כפי היכולת. לתרומות לחץ כאן.

 

הנחת אבן הפינה לפרויקט שיקום נחל הקדרון 

תאגיד הביוב והמים של ירושלים "הגיחון" קיים במרחב מגילות במעמד השר לענייני מים ח"כ זאב אלקין, השרה לאיכות הסביבה ח"כ גילה גמליאל, יו"ר רשות המים, ראש עירית ירושלים וראש המועצה אריה כהן, טקס הנחת אבן פינה לפרויקט שיקום נחל קדרון והשבתו אל הטבע: במשך שנים זרמו מי הביוב של ירושלים והרשות הפלסטינית לנחל קדרון וגרמו למפגע סביבתי חמור במדבר יהודה בכלל ובאזור אבנת בפרט. מי השופכין חלחלו למי התהום וגדות הנחל התמלאו בפסולת בנייה ואשפה. פרויקט שיקום נחל הקדרון והעברת השפכים למכון טיהור יבטיחו מיגור המפגעים והשבת הנחל אל הטבע בתוך כשלוש שנים. מדובר בתוכנית בהיקף של יותר מ-800 מיליון שקלים, הכוללת שיקום והחלפת תשתיות ביוב פגועות, הנחת תשתית להולכת שפכים חדשה, פינוי פסולת בניין ואשפה, קליטת השפכים במתקן הטיהור "אוג" והפיכתם לשמישים לחקלאות להשקיית מטעי תמרים ישראליים ופלסטיניים.

תכנית אב "מגילות 2048"  - שיתוף ציבור

כזכור, בחודשים האחרונים מקדמת המועצה, בשיתוף משרד הבינוי והשיכון, תכנית אב כוללת לשטחי המועצה. התכנית מקודמת מכוח החלטת הממשלה לטיפול בבעיית הבולענים באזור ים המלח ומתוך כך לפיתוח וחיזוק האזור.

התכנית תעסוק בתחומים רבים ומגוונים כגון: תחבורה, ניקוז, תיירות, חינוך, תעסוקה, מעמד הקרקעות, הגידול הדמוגרפי ועוד. מטרת התכנית לקדם לביצוע פרויקטים בעלי חשיבות אסטרטגית להמשך פיתוח המועצה והישובים.

לצורך שיתוף מיטבי של הציבור במגילות נפגש צוות המתכננים בליווי ראש המועצה במהלך החודש, עם הנהלות כלל יישובי מגילות

בפגישות סקר אריה רחמימוב המתכנן הראשי, את כלל רכיבי התכנית וכן הצוות החל לאסוף מן המשתתפים עמדות בסוגיות שונות.

עוד במסגרת תהליכי שיתוף הציבור, תתקיימנה "פגישות רוחב" עם ציבורים שונים במועצה, המייצגים מגוון עמדות וצרכים. הציבור מוזמן לפי העניין. עקבו אחר הפרסומים!

להזמנה למפגש תיירנים ותיירנים לעתיד, לחץ כאן

 

עוד פרטים על תכנית האב ומרכיביה – באתר המועצה או בלחיצה כאן

מזכיר המועצה:

פרוטוקול ישיבת מליאה מס' 5 זמין עבורכם באתר המועצה או בלחיצה כאן

חינוך:

בית הספר של החופש הגדול יתקיים בין התאריכים 01.7.20-6.8.20  בבית הספר מגילות. 

במקביל, הופץ ליישובי מגילות קול קורא המאפשר הפעלת תכנית "בית הספר של החופש הגדול" בגני הילדים ביישובים. המועצה מנהלת את התכניות ומשרד החינוך מפקח עליהן.

לפרטים והרשמה לפעילות – לחץ כאן

 

ועדת החינוך של מליאת המועצה התכנסה החודש, ואישרה בין השאר בניית "צוות הסכמות": תכנית לבניית הסכמות בבי"ס יסודי לקראת שנת הלימודים הקרובה (תשפ"א), בדגש על התאמות לקליטת התלמידים הדתיים חזרה בבית הספרבתהליך ישתתף צוות מצומצם שאושר על ידי ועדת החינוך של מליאת המועצה.

ראש המועצה והצוות רואים את המרחב המוניציפאלי במגילות כבסיס לחיים של אוכלוסיות מגוונות זו לצד זו – קהילה של קהילות. בית הספר היסודי מהווה והיה תמיד מקום המפגש המרכזי של ילדי המועצה והמשפחות ושואף לתת מענה מיטבי לכלל תושבי המועצה ולצרכים המגוונים. לשם דיוק המענה, יצא אל הדרך תהליך ממוקד לבניית הסכמות שמטרתו לבנות מודל למרחב חינוכי משותף לכל גווני האוכלוסייה במועצה, בתוך בית הספר הממלכתי מגילות, שיענה על הצרכים החינוכיים על פני הקשת החילונית-דתית. השותפים בתהליך מייצגים את מגוון הקולות הקיימים בקהילה ולא את היישובים עצמם. חברי הצוות יביאו אל התהליך את קולות התושבים במרחב המועצה, הרוצים לקחת חלק בבית הספר. בית הספר מגילות, כגורם המיישם את המודל שייבנה, הינו שותף מלא ופעיל בתהליך. הצוות יחתור להגיע לתוצר שיהיה מקובל על כל חבריו.

התהליך יונחה על ידי מיכאל צור, מנהל בית ספר למשא ומתן ועורך דין בהווה, ומנהל בית ספר יסודי בעברו. 

התהליך המתואר הוא הליך קצר מועד שייעודו מתן מענה מיידי לפתיחת שנה"ל הקרובה בצורה מיטבית. בהמשך נמשיך ונקיים תהליך עומק משותף ביישובים שיביא לידי ביטוי את החזון החינוכי האזורי

פרוטוקול הישיבה המלא זמין עבורכם באתר המועצה או בלחיצה כאן

 

בית הספר היסודי מגילות

סיום שנה הוא מעמד מרגש תמיד, ומרגש שבעתיים כאשר מדובר בתלמידי כיתה ו'. השנה עברה כיתה ו' "צוקים" והמחנכת אביטל סווארי  שנה מורכבת ויוצאת דופן כשכמה מתלמידי הכתה נדבקו בנגיף הקורונה. לקראת מועד סיום השנה החלימו מרבית הילדים ונותרה תלמידה נשאית אחת.  בית הספר מגילות, הפועל להנחלת ערכי הערבות ההדדית ומחנך לכך את הילדים, הצליח תוך הקפדה מלאה על כלל ההנחיות לקיים טקס מכובד ומרגש, בחצר ביתה של המשפחה המבודדת, ולאפשר גם לילדה שנבצר ממנה להגיע לבית הספר – לסיים את השנה עם חבריה!

תמונות טקס כיתה ו'

גם בתיכון עין גדי התקיימה החודש מסיבת סיום התיכון בטקס מרגש תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות.

אנו מאחלים לכל בוגרי מגילות דרך צלחה וחופשת קיץ בטוחה ומהנה!

כפר הסטודנטים קדמה, אלמוג (כתב: אסף אליאס – סטודנט בכפר)

החודש הגיע הזמן עבורנו להתחיל תהליכי פרידה וסיום. אנחנו נכנסים לתקופת מבחנים ובסופה יהיו מאיתנו שישארו לעוד שנה בכפר הסטודנטים ויהיו כאלה שיסיימו את התקופה כאן בים המלח. חונכי הפר"ח האישיים ובמרכזי ההעשרה נפרדים בעצב על הסיום ובשמחה על הקשר שנוצר מהילדים איתם נפגשו במהלך השנה. גם פעילות הכפר נכנסת להילוך נמוך יותר לאחר שנה מבלבלת קצת של אתגרים ושינויים שהגבלות הקורונה הביאו לפתחנו. הרגשנו בכל התקופה כמה חוזק יש בקהילה וניסינו להיות חלק ולתרום במה שיכולנו.

לאחר שנה של חיבור וקשר אנחנו רוצים להגיד תודה, לכל האנשים הנהדרים איתם נפגשנו במהלך השנה. תודה על שיתוף הפעולה, על הרצון של התושבים לקבל אותנו כקבוצה חדשה שמגיעה לפרק זמן קצוב. הרגשנו כיצד בכל בית של ילד שאותו חנכנו התקבלנו בהמון חום ואהבה, והרגשנו כמה רוח טובה ושמחה הבאתם לפעילויות שעשינו ביחד.

אנו עובדים על ערב סיום – יריד תוצרת מקומית, בשיתוף עם תושבי האזור. היריד יכלול דוכנים, הפנינג ועוד הפתעות (פרטים בפלייר המצורף). מזמינים מאוד את כולם להגיע וגם להקים דוכנים עצמאיים (בתיאום). זאת הזדמנות חשובה בשבילנו להגיד תודה ולהפרד. מחכים לכם.

 

גזברות המועצה:

טיוטת צו הארנונה לשנת 2021 הוגשה החודש לאישור מליאת המועצה. לצפיה בצו הארנונה לחץ כאן

 

חיוב ארנונה לפני טופס 4:

אנו נמצאים בהליך צמיחה דמוגרפית, משפחות חדשות מגיעות לאזורינו ובונות את ביתן. חלק בלתי

נפרד מבניית הבית, הוא תשלום הארנונה על הנכס מהמועד בו הוא ראוי לשימוש, לרבות כניסה לבית וקבלת טופס 4.

להלן מספר דגשים בנושא חיוב הארנונה:

ארנונה היא מס שנתי המוטל על תושבי המדינה המחזיקים בנכס ונגבה על ידי הרשות המקומית כאשר מטרתה לממן את הפעילויות השונות על פי מדיניותה. הארנונה מוטלת על המחזיק בנכס,

גובה הארנונה נקבע כמכפלה של שטח הנכס בתעריף הנקוב בצו הרשות לפי סיווג שנקבע בצו ובהתאם לשימוש העיקרי בנכס.

שיעורי ארנונה הנקבעים בצו המסים ומאושרים (מדי שנה) ע"י מועצת הרשות.

מס ארנונה הינו חיוב שנתי ומתייחס לתקופה שבין 1 בינואר ל-31 בדצמבר לאותה שנה.

ככלל, המועד לתשלום השנתי של הארנונה הינו ה- 1 בינואר של אותה שנה.

על מנת להקל על תושבים, אישרה מליאת המועצה פריסת תשלום שנתי באמצעות 6 תשלומים מוסדרים מראש (15.1, 15.3, 15.5, 15.7, 15.9, 15.11).

תשלום על פי ההסדר כאמור יחויב בהפרשי הצמדה בלבד.

אי הסדרת התשלום מראש לפי ההסדר יחויב בתוספת תשלומי פיגורים על פי בתוספת ריבית פיגורים והפרשי הצמדה על הפיגור על פי חוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה, התש"ם 1980).

כמו כן, קיימת חבות בארנונה על כל נכס הראוי לשימוש.

בהתאם לחקיקה ולפסיקת בתי המשפט יש להתחיל לשלם על נכס מהמועד בו הסתיימה בנייתו.

מאחר ואין הגדרה ברורה לשלב שבו הסתיימה בנייתו של נכס, נהוג להסתמך על קבלת טופס 4 כמועד הקובע. עם זאת, היום בו החלו לעשות שימוש בנכס הוא אירוע מס המחייב, ממנו והלאה, בתשלום ארנונה, גם אם טרם התקבל טופס 4 לנכס.

במקרה בו מתברר למועצה בדיעבד כי נעשה שימוש בנכס עוד בטרם  קבלת טופס 4 וכי יש לחייב את הנכס בארנונה, המועצה מחויבת להנפיק שומת ארנונה החל מ 1.1 של אותה שנה, הנטל להוכיח כי המועד בו החל השימוש בנכס היה מאוחר יותר חל על הנישום. כמו כן, על החיוב כאמור, יחולו תוספת פיגורים שנקבעו על פי חוק.

יודגש כי חלה חובה על בעל נכס לעדכן את המועצה בכך שנעשה בנכס חדש שימוש עוד קודם לקבלת טופס 4.

תרבות, תיירות ספורט ופנאי:

במסגרת מפגשי קולנוע של המועצה, פרויקט מקסים וחשוב שמנגיש קולנוע לפריפריה (יוזמת מפעל הפיס והאקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה )הקרנו החודש את הסרט "קולות רקע" ובסיומו נפגשנו עם השחקן המצוין ולדימיר פרידמן. הסרט מדבר על העלייה הרוסית הגדולה בתחילת שנות ה- 90 מנקודת מבט קצת יותר אישית ובזווית אחרת. 

יוצרי הסרט: יבגני רומן וזיו ברקוביץ', שניהם ילדים למשפחה של עולים מגל העלייה הרוסית חברו לכתיבת התסריט בו העלו את זכרונותיהם. הבימוי של יבגני והצילום של זיו. שניהם היו ילדים בתקופה זו. האחד בן 6 והשני בן 11. 

אי אפשר היה שלא לעשות הקבלות עלינו הצופים היושבים עם מסיכות וצופים בסרט בו הגיבורים  עם מסיכות אב"כ.. תהיתי איך ילדיי יזכרו את תקופת הקורונה בעוד 30 שנה. 

הסרט מקסים ומרגש. החזיר אותי אחורה לשנות ה-90 לתקופת מלחמת המפרץ, עטיית מסכות (לפחות עברנו ממסכות אב"כ למסכות מעוצבות מבד..), טלפון חוגה, "נחש צפע", נוער שוליים ומיקיאגי הנפלא, וכמובן חנות להשכרת סרטי וידאו בקלטות פיראטיות.. 

הסרט היה צריך לככב בימים אלו בבתי הקולנוע, אבל לקורונה תוכניות אחרות. אנחנו זכינו לצפות בו. וזכינו בשיחה מרתקת ומרגשת עם ולדימיר הנפלא שסיפר לנו את חוויותיו ואת הסיפורים שמאחורי הקלעים. מומלץ בחום למי שרוצה להיזכר בשנות ה-90 להתרגש ולצחוק

הסדרה ממשיכה, ומחכים לכם מפגשים מרתקים.  מוזמנים להצטרף אלינו!  כל הפרטים באתר המועצה או בלחיצה כאן

פיקוח, תברואה, וטרינריה, הסעות תלמידים ואיכות סביבה

פיקוח וטרינרי:

החודש חזרה פעילות מוגברת של לוכד הכלבים המשוטטים ביישובים, בתוך כך התקיים דיון בבית המשפט מתחום וטרינריה בגין כלב משוטט שנלכד באחד היישובים ונמסרו 10 התראות לבעלי כלבים שכלבם דווח כמשוטט.

כן בוצע סירוס ועיקור חתולי רחוב בורד יריחו.

פיקוח הבנייה:

החודש נמסרו שתי התראות פיקוח בניה, וכןהתקיים דיון בבית משפט מעלה אדומים על עבירה מהתחום הנדון.

מחזור:

נוסף כלי אצירה כתום למחזור פסולת אריזות ביישוב קדם ערבה, כן בוצע חיזוק ותחזוק קרטוניות בחלק מהיישובים במגילות ובנוסף בוצע סבב איסוף פלסטיק \ אריזות \ קרטון לרווחת התושבים.

תברואה ואיכות הסביבה

החודש בוצע סבב דיגומי מי השתייה, התוצאות התקבלו משביעות רצון. כן בוצע סיור ביקורת ברפת אלמוג לאכיפת נהלי התברואה.

במאמץ לשמירה על נקיון המרחב, התקיים החודש ניקיון באזור מחסום דרגה ובאזור צומת אלמוג, בוצע סיור והועברו דו"חות והתראות לבעלי שטחי חקלאות רלוונטים לסילוק פסולות וכן סולק מפגע שריפה בשטחים חקלאים והועברה התראה לבעלי קרקע רלוונטים.

בגני הילדים במועצה בוצעה החודש הדברה מפני מזיקים וכן הדברת הביובים בחלק מהיישובים. הפעילות השוטפת לצימצום זבובים ויתושים ביישובים, הכוללות ניטור והדברה מתקיימות על פי תכנית העבודה.

בוצע תיקון והשלמת מכסים ופסי גומי בכלי האצירה לאשפה

מהנעשה ביישובים 

איך מתמודדים ביישוב קדם ערבה עם תקופת הקורונה? נתנאל שטיינמץ, רכז קהילת קדם ערבה וטל זמורה יו"ר ועדת קהילה, בראיון מסכם על תקופת הקורונה בקהילה קטנה, צעירה וצפופה.

נתנאל וטל בראיון גלוי בניולזטר של ארגון "מיתרים" המלווה את היישוב,  לקריאה לחץ כאן

 

תושבי המועצה \\ נציגי יישובים המעוניינים לשלוח עדכונים או לכתוב לניוז לטר, מוזמנים לפנות ללירון
klita@dead-sea.org.il

לתלונות הציבור:
איריס שש כוכבי, מבקרת פנים והממונה על תלונות הציבור  02-9945000 או irisc@dead-sea.org

אנחנו מזמינים אתכם להתעדכן באופן שוטף בפייסבוק המועצה "מועצה אזורית מגילות ים המלח"

ולהירשם לקבלת ניוז לטר המועצה באופן קבוע אליכם למייל, באתר המועצה בכפתור "ניוזלטר חודשי"

www.dead-sea.org.il | 02-9945000 | 

 

האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד

עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft